Den där känslan av att bygga tillsammans

Som barnfamilj växer man ofta ur lägenheten eller huset när det blir tillökning i familjen. Det var precis vad som hände när två barn blev tre hos familjen Lachapelle. När yngsta dottern Ella kom hade det gamla hus med tre sovrum i Bällstaberg som Lina och Serge Lachapelle låtit bygga några år tidigare, gjort sitt.

 

Jakten på det rymligare huset började på bostadssajten Hemnet.
– Först hade vi bestämt oss för att köpa ett färdigbyggt hus, men när vi såg Arkapes tvåplanshus föll vi direkt, berättar Lina.
Det var framförallt grundplanlösningen med tvättstuga på övervåning och rymlig hall utan grovingång, stort och rymligt kök och vardagsrum som orsakade förälskelsen i Peder Kai Larsens hus.

 

Den tidlösa och neutrala stilen där man kan göra enkla men stora förändringar med hjälp av inredning och textilier utan att behöva renovera tilltalade också.
– Med förra huset märkte vi att det blir snabbt omodernt om man satsar på interiör som är modern just när man bygger, berättar Lina.
Peder utökade de standardmässiga 176 kvadratmetrarna till 204 kvm och innan Lina och Serge skrev på köpavtalet för den tomt i Uthamra som de bestämt sig för var han ute och försäkrade sig om att villan skulle fungera på platsen. Några större förändringar från standardritningen blev det inte inledningsvis.

 

DD Hus kopplades in på ett tidigt stadie. Lina och Serge tilltalades av att byggentreprenören och Peder hade ett etablerat samarbete sedan många år och det faktum att DD Hus var ett stabilt företag som, till skillnad från många av konkurrenterna, funnits på marknaden många år.
– I samband med att vi kollade referenser kunde vi också ta del av hus som företaget byggt för många år sedan. Det betydde mycket för oss att de fortfarande såg fina ut, säger Lina.

Under ett byggprojekts gång ser man planerna som tidigare endast varit skissade på ett annat sätt. Plötsligt blir det klart att man skulle behöva ändra eller lägga till något som man inte har tänkt på från början.
– Man hinner ju inte tänka på allt innan och både Peder och DD Hus uppmuntrade oss faktiskt att tänka i grova drag. När vi ville byta plats på tvättstugan ritade Peder om det kostnadsfritt. Det var hemskt skönt att kunna ta projektet i etapper, säger Lina och passar på att lovorda hela gänget för att de faktiskt uppskattade hennes behov av insikt i byggprocessen.
Med den förra husbyggaren upplevde Lachapelles snarare att man ville undvika dialog och såg kunden som ett störande moment.
– DD Hus är ett familjeföretag som tycker om att jobba med sina kunder, man har känslan av att bygga tillsammans med dem, säger Serge och betonar att man vinner på en ömsesidighet i husbyggandet, en kommunikation och ett ge och ta.

 

Både Lina och Serge nämner tillgängligheten som ytterligare en av DD Hus starka sidor. Att företagets filosofi om att alltid finnas till hands och kolla och svara på mejl flera gången om dagen är inte självklar i branschen är nog de flesta medvetna om.
– Dessutom flöt arbetet på bra eftersom kompetensen fanns i arbetslaget. Man behövde aldrig vänta på någon och allt skedde på utsatt tid, säger Lina.

För DD Hus slutar inte tillgängligheten med ett avslutat byggprojekt. Sedan Lina och Serges hus stått färdigt har entreprenör och kund hållit kontakten och Lachapelles har alltid kunnat höra av sig när frågor dyker upp.
– Om man undrar över något kommer de ut dagen efter och kollar, åtgärdar eller informerar. Det är tryggt att ha tillgång till DD Hus även när huset står klart.