Arkitekt Peder Kai-Larsen

Peder Kai-Larsen (pensionerad)

Arkitekten Peder Kai-Larsen som tidigare har arbetat för uppmärksammade arkitektbyrån White. Peder tycker att arkitekturen handlar om att skapa hållbara hus som människor trivs i, här genomsyras arkitekturen av förkärleken till funktionalism kombinerad av ett tidlöst uttryck.

Peder anser att ett nybyggt hus är att föredra, mycket för att det är synonymt med bekymmersfritt boende utan ständiga renoveringar. Livet blir plötsligt så mycket enklare.
– Det är en väldig skillnad att bo i nytt hus. Du har golvvärme, bra fönster, moderna planlösningar, centraldammsugare och moderna maskiner. Det är mycket som har blivit bättre i dagens bostäder, säger han.

Ett hem som präglas av ljus är ett måste i Peders planering. Han arbetar alltid i samverkan med väderstrecken för att få ett maximalt ljusinsläpp.
– Vi som bor i Sverige går ju och väntar halva livet efter ljusare tider, konstaterar han. Han är övertygad om att rätt boende är en fråga om livskvalitet, en investering på lyckokontot.
– Vi ska inte leva i våra hus på nåder, vi spenderar för mycket tid i dem för det. Rätt hus har betydelse för välbefinnandet och kan avnjutas varje dag, det är lycka rakt av.